Alós vestit amb el mantell blanc!

Si ens posem a la pell de les persones que vivien a Alós generacions endarrere, la neu generava molèstia i aïllament, però avui dia la seva presència és benvinguda i gairebé màgica. A part de ser beneficiosa com a reserva hídrica de les sequeres estivals que patim, és un terreny de joc i diversió, activitat física, i embelleix encara més l’estampa de postal que té aquest raconet de l’Alt Pirineu.

Com popularment es diu va caure “un bon tou de neu” i us convidem a poder-ne gaudir des del Refugi de les Escoles d’Alós. Com?

  • Podeu fer anar els trineus amb la mainada i mentre passegeu pel poble, potser us trobareu el tió d’Alós…
  • Descobrir magnífiques rutes d’esquí de muntanya poc massificades, algunes força exigents físicament i d’altres més moderades. Us podem indicar alguna ruta segons el nivell que tingueu. Per fer el Pic de Moredo per exemple, ara mateix es podria sortir des del mateix refugi del poble! Podeu fer una consulta al BPA per anar a la muntanya amb més seguretat.
  • Pels amants de l’esquí alpí, les estacions properes ja funcionen amb total normalitat i plenes d’activitat. Teniu a 20′ els remuntadors del sector pallarès de Baqueira a les valls d’Àneu amb dos accessos: la Peülla i la Bonaigua (més de vint pistes d’esquí de diferents nivells) enllaçable amb Baqueira Beret i a 30′ l’estació d’esquí d’Espot, més familiar però amb unes vistes impressionants i ambient alpí, amb la proximitat del Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Mauri i que gaudeix de més de 20 km esquiables.
  • L’esquí de fons ja el tenim una mica més lluny, a les valls paral·leles: Virós-Vallferrera a 40′ i Tavascan a 1h, la zona de Port Ainé a 1h que podríem enllaçar amb Sant Joan de l’Erm sortint una activitat magnífica i molt completa, o el Pla de Beret que és una zona ideal per a la iniciació a l’estil nòrdic per la seva condició planera, un paratge magnífic que el tenim a 45′.
  • Les raquetes també ens poden anar bé si cerquem una activitat de caire tranquil i de passeig per caminar damunt la neu que podem fer també amb família sense estressar-nos massa i l’Alt Àneu té molts camins per tots aquells qui els vulguin descobrir i gaudir-ne. Si us fa gràcia la passejada i no disposeu de material, a Esterri d’Àneu hi trobareu botigues de material amb opcions de lloguer així com a 4km d’Alós i en direcció a Montgarri trobareu El Fornet i us podran llogar tant raquetes com esquís de fons per fer una passejada de descoberta per la preciosa Vall de Bonabé.
  • I per a qui busqui parcs lúdics per als més petits de la família, a les estacions d’esquí alpí com ara Espot tenen tubbing, pista de trineus i un jardí de neu amb material educatiu, jocs psicomotrius i zones de descans. A Baqueira Beret trobareu pistes ideals per iniciar la mainada a l’esquí alpí: funpark.
  • També podeu deixar-vos guiar tot fent una sortida matinal amb raquetes de neu o simplement dedicar una nit a la observació del cel nocturn sota les estrelles amb telescopis com organitza l’empresa d’activitats Obaga amb propostes prou interessants que mantenen durant tot l’any.

Finalment recomanar-vos que no deixeu de gaudir de l’oferta cultural i gastronòmica dels pobles de les Valls d’Àneu que us convidem a fer sense pressa mentre passeu uns dies de vacances al Refugi de les Escoles d’Alós. Podeu informar-vos a l’Oficina de Turisme d’Esterri d’Àneu. I si us voleu donar un caprici i anar a dinar o sopar a un senzill però acollidor restaurant a tan sols 3km d’Alós, a Isil us recomanem Ca La Tona amb els seus productes de proximitat i km0, amb una bona cuina i un servei molt amable i atent que cal descobrir.

Les fotografies són gentilesa d’en Quim, la Marina, la Gal·la, la Nora i en Marc, qui varen viure la nevada in situ

Bones Festes i feliç estada! Que tingueu una bona i emblanquinada entrada d’any!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s