Pic de Clavera (2.720 metres)

Excursió del Pont de la Perosa al Pic de Clavera (2.720 m)

Aquest cim és fronterer entre el Pallars i el Coserans, està inclòs a la llista dels 100 cims de la FEEC. És un excel·lent mirador, molt proper al Mont Valier, el Senyor de l’Arieja al que podem arribar allargant l’excursió.

Des del refugi d’Alós hem de seguir la pista asfaltada que mena cap a Montgarri. Una vegada passat El Fornet la pista passa a ser de terra però transitable amb qualsevol vehicle. Haurem de conduir fins al Pont de la Perosa on deixarem el cotxe a l’espai habilitat per aparcar. Des d’aquest punt comencem l’excursió primer tot seguint el riu i amb un començament ben pla enfilant la pista. Quan la pista s’acaba i passats un parell de quilòmetres el camí segueix el Barranc de Clavera, sempre per la dreta. El camí està marcat però és fàcil despistar-se seguint les traces dels caminets de les vaques. Amb un desnivell fort de seguida anem guanyant alçada i arribem a l’Estanyet de Clavera (2.230 metres) i una mica més enllà passem per la Cabana de Clavera. Des d’aquest punt seguim el camí que puja per les Pales de Clavera i fins al marcat coll. Des del coll només cal seguir la fàcil cresta que mena cap el cim. Quan la vessant nord no està coberta per núvols és un excel·lent mirador del Valier al que podem arribar tot crestejant.

Aquesta sortida té una durada aproximada d’unes 5 a 6 hores. Anant ràpid en unes tres hores podeu fer el puja i baixa.

El desnivell acumulat és d’uns 1.200 metres i la distància total d’uns 15 quilòmetres.

Pic de Clavera entre boires i núvols i amb les primeres freds de la tardor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s