La brama del cérvol

El cérvol habitava històricament el Pirineu i va ser reintroduït l’any 1981 al massís del Boumort. Amb el temps s’ha anat expandint per altres zones del Pirineu i actualment és present a bastantes zones del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Des de mitjans de setembre fins al mes d’octubre, el cérvol entra en zel i comença la brama. Els brams dels mascles de festeig cap a les femelles, se senten a primera hora del matí i al vespre… Des del mateix refugi es veu perfectament i se sent la brama!

I és que al poble d’Alós, al costat del refugi, hi ha un dels tres punts d’observació gratuïts que el Parc Natural de l’Alt Pirineu posa cada any per aquestes dates a disposició de la gent. La Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars i el Parc Natural de l’Alt Pirineu posen en marxa, durant la tardor, un servei d’informació per la brama i dos punts d’observació equipats, i el del poble d’Alós n’és un d’ells.

Els punts d’observació equipats estaran operatius els caps de setmana i festius del 15 de setembre al 21 d’octubre, des de trenc d’alba a les 11h del matí i de les 16h al capvespre, exceptuant els divendres, que només funcionaran a la tarda.

Des del refugi d’Alós us proposem venir a passar un cap de setmana i gaudir d’un dels espectacles naturals més impressionants del Pirineu. Podeu fer-ho de forma autònoma si porteu els binocles i estris necessaris o aprofitar el punt d’observació. Alhora coincideix amb el canvi de colors del bosc a l’apropar-nos a la tardor i podreu gaudir d’un dels moments més bonics de l’any a l’Alt Àneu.

Fent una excursió cap a Airoto tindreu unes magnífiques vistes de la vall i podreu gaudir de la solitud de l’alta muntanya fora de temporada i en una zona que mai és gaire freqüentada.

Consulteu la disponibilitat i condicions d’allotjament per aquestes dates i animeu-vos a venir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s