Pic de Qüenca (2.639 metres)

Excursió d’Alós al Pic de Qüenca (2.639 m)

Des del refugi d’Alós podem fer tranquil·lament l’ascensió al Pic de Qüenca. És un cim molt poc concorregut i ideal per fer a l’hivern amb esquís. Sortint de la Placeta enfilem camí de les Bordes de Moredo amunt, tot seguint les marques grogues. El camí es va enfilant entre boscos i camps i hem de vigilar de no perdre les marques. Una vegada a les Bordes de Moredo seguim la pista amunt i podem retallar fent drecera entre corbes. Podem seguir la pista que puja sota la falda del Qüenca i que ràpidament passa a ser un camí, poc després ens podem enfilar pel dret pels pendents herbosos de sota el cim. No hi ha camí marcat però s’intueix perfectament per on cal anar. Des del cim tindrem unes vistes impressionants de la vall, de l’estany d’Airoto i de l’Aneto i Maladetes al fons. La baixada la podem fer per allà mateix o anar a buscar la Collada del Clot de Moredo o retallar per una marcada canal de la cara nord que sense ser difícil ens tindrà en tensió una bona estona.

Aquesta sortida té una durada aproximada d’unes 5 hores si no badem massa. Si ho voleu fer corrent en menys de 3 hores tornareu a estar al refugi.

El desnivell acumulat és d’uns 1.300 metres i la distància total d’uns 14 quilòmetres.

Vista des del cim del Pic de Qüenca de l’Estany d’Airoto

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s